Græskar-roulade
3 æg
200 g. sukker
165 g. græskarpuré
1 tsk. citronsaft
100 g. mel
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. fint salt
50 g. valnødder
125 g. friskost (fx Philadelphia)
50 g. smør (ikke margarine)
175 g. flormelis
Evt. vanilje
Pynt efter behag
-------
Fjern kernerne i og skralden af græskarret
Riv græskarkødet groft
Hæld det revne græskar i en gryde sammen med vandet
Lad det småkoge på middel varme i ca. 15 min., til det er en opløst grød
Lad massen køle lidt af og blend den herefter med en stavblender
Hæld massen i fx en dyb tallerken og lad det køle helt ned
Pisk æg og sukker luftigt
Tilsæt den kolde græskarpuré, citronsaft, mel, kanel, bagepulver og salt
Hæld dejen i en stor bradepande foret med bagepapir
Bag den i 15 min på 185 grader
Pisk smør og flormelis MEGET (afvent, at konsistensen bliver let og fluffy)
Rør frisk-osten (og evt. vaniljen) i cremen
Smag til med citron
Når bunden er færdigbagt, vendes den over på et nyt bagepepir drysset med sukker.
Her køles bunden helt af!
Herefter fordeles cremen på bunden, hvorefter de hakkede valnødder drysses over
Rul nu rouladen (en fordel at lade bagepapiret rulle med noget af vejen) og placér den på et aflangt fad.
Sigt et let drys flormelis over rouladen og pynt den efter smag og behag!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar